Recept

Caesarsalade met aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met verse parmezaan.

Ook lekker: kippenbillen zijn van nature iets vetter van structuur, er zit iets meer smaak in dan in de filet. Liever een stukje vis? Deze salade is ook lekker met kort gebakken zalm. Als je het vegetarisch wilt houden, kun je er een gepocheerd eitje bij serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid ze met peper en zout en hussel ze goed om. Gaar ze 40 minuten in de oven. Schep ze af en toe om.

  2. 2

    Snij de kip in hapklare stukken. Bak de kip in olijfolie 5 minuten aan elke kant goudbruin. Zet ze aan de kant.

  3. 3

    Maak intussen de dressing. Pel de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Doe de ansjovisfilets, de knoflook, het citroensap, de mayonaise en de worcestershiresaus in een maatbeker en mix tot een gladde dressing. Kruid hem met peper en zout. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Meng ze onder de dressing.

  4. 4

    Leg de kip de laatste 10 minuten bij de aardappelen in de oven. Bak de kappertjes krokant in een braadpan met een scheutje olijfolie.

  5. 5

    Haal de patatjes en de kip uit de oven en meng er wat dressing onder. Stort alles in een schaal en werk de salade af met de kappertjes en de verse peterselie. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade met aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!