Recept

Asperges met krieltjes, gedroogde ham en een gepocheerd eitje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker extraatje: geef er gegrilde citroen bij. Halveer een citroen en gril hem samen met de patatjes in de oven. Besprenkel het gerechtje met het citroensap vlak voor serveren.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de sneetjes rauwe ham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en droog de ham 1 uur in de oven. Haal de ham uit de oven, laat ze even afkoelen en verkruimel ze.

 2. 2

  Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Spoel en halveer de krieltjes. Schik ze op een bakplaat en overgiet ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en bak ze 40 minuten in de oven.

 3. 3

  Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges. Kook ze in 4 à 5 minuten beetgaar in lichtgezouten water.

 4. 4

  Breng in een kookpot water met een goede scheut azijn aan de kook. Zet het vuur zachter. Leg een propere handdoek klaar om de gepocheerde eitjes op te leggen. Roer in het water met azijn zodat er een draaikolk ontstaat. Breek 1 ei boven de draaikolk en laat het er 2 minuten in ronddraaien. Zo draait het eiwit rond de dooier. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het voorzichtig op de handdoek. Herhaal met de andere eieren.

 5. 5

  Schik de asperges op de borden en leg er de aardappelen bij. Werk af met de gedroogde ham, een gepocheerd ei en enkele blaadjes peterselie. Kruid met peper en zout en overgiet met extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met krieltjes, gedroogde ham en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!