Recept

Minestrone met andijvie en pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met de groenten die je nog in huis hebt en een restje pasta, maak je in een handomdraai een maaltijdsoep. Heerlijk op frisse nazomerdagen. De pesto is pure verwennerij en maak je zo duur als je wilt. Pijnboompitten kun je perfect vervangen door goedkopere zonnebloempitten. En in plaats van parmezaan kun je gerust ook een stukje oude gerijpte kaas van bij ons gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Spoel de andijvie en snij ze in reepjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Schil de koolrabi en snij ze ook in blokjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Pel en snipper de ui en de knoflook en bak ze zacht en goudbruin in de olie. Doe de blokjes koolrabi en courgette en de reepjes andijvie in de pan. Bak 5 minuten, of tot de groenten iets zachter zijn. Giet de groentebouillon in de pan. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten sudderen. Doe de pasta na 10 minuten bij de minestrone.

  3. 3

    Terwijl de soep suddert, maak je de pesto. Doe het basilicum (hou een paar blaadjes apart voor de afwerking), de knoflook, de grana padano, de zonnebloempitten, de olijfolie en een snuifje zout in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde pesto.

  4. 4

    Kruid de soep met peper en zout. Serveer de minestrone in kommen en garneer elke portie met een lepel pesto en werk af met basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met andijvie en pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!