Recept

Italiaanse minestrone met tortellini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: Als het snel moet gaan, is deze maaltijdsoep met tortellini de redder in nood. Op een halfuurtje is ze klaar, ze vult goed en met de tortellini kun je gerust eens afwisselen. Die met prosciutto zijn de favoriet van mijn kinderen, maar die met boschampignons of spinazie en ricotta vind ik ook heerlijk!”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Maak de wortelen, de prei en de selder schoon en snij ze in fijne repen. Fruit de groenten aan in een klontje boter. Stoof zeker 10 minuten, zo smaakt de soep nog lekkerder.

  2. 2

    Blus met de kippenbouillon, kruid met de tijm, de laurier, peper en zout en voeg de tomatenpuree toe. Laat 25 minuten sudderen onder deksel.

  3. 3

    Voeg de tortellini toe en laat enkele minuten meekoken. Strooi er de peterselie over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse minestrone met tortellini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!