Pompoen-boerenkoolminestrone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoen-boerenkoolminestrone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In minestrone kun je Italiaanse kaas zoals parmezaan of grana padano gebruiken, maar ook een kaas van bij ons zoals Brugge Oud past er prima bij.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij de blaadjes in reepjes. Spoel de rode bonen en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg het paprikapoeder, het kerriepoeder, de ui, de knoflook en de pompoen toe en fruit 2 minuten. Voeg de bouillon en de pasta toe en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool en de bonen toe en laat nog 2 minuten verder koken of tot alles gaar is.

  3. 3

    Werk de soep af met met de geraspte oude kaas en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij de blaadjes in reepjes. Spoel de rode bonen en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg het paprikapoeder, het kerriepoeder, de ui, de knoflook en de pompoen toe en fruit 2 minuten. Voeg de bouillon en de pasta toe en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool en de bonen toe en laat nog 2 minuten verder koken of tot alles gaar is.

  3. 3

    Werk de soep af met met de geraspte oude kaas en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.