Recept

Geroosterde prei met croutons en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prei is dé najaarsgroente om naar uit te kijken. Lekker van bij ons, budgetvriendelijk en heel veelzijdig. Denk aan preisoep, gegratineerde preirolletjes, prei in witte saus of geroosterde prei. Het groene deel bewaar je voor een soepje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de stengels prei schoon en snij het donkergroene deel weg. Leg de stengels prei op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de prei 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. De prei moet zacht en lichtjes gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Roer in een kom het citroensap en de geraspte citroenschil door de ricotta. Kruid met peper en zout naar smaak.

  3. 3

    Hak de hazelnoten grof. Snij het brood in blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de gehaktehazelnoten lichtjes tot ze goudbruin en geurig zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. 4

    Verhit dezelfde pan opnieuw en laat de boter erin smelten. Voeg de broodblokjes toe en bak ze goudbruin en knapperig. Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Haal de geroosterde stengels prei uit de oven. Strooi de geroosterde hazelnoten en de broodcroutons erover. Garneer met verse dragonblaadjes en serveer met de ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde prei met croutons en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!