Zwarte rijst met kalfslapje, boontjes en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zwarte rijst met kalfslapje, boontjes en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond doordeweeks receptje boordevol groenten, dat bovendien snel klaar is.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar. Blancheer de boontjes en de peultjes, giet af en laat schrikken onder koud water. Bak ze kort in 1 el sesamolie.

  2. 2

    Bak de kalfslapjes langs beiden kanten bruin en gaar in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de paddenstoelen in 1 el sesamolie en blus met de sojasaus. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof.

  3. 3

    Snij het vlees in reepjes en serveer met de rijst, de boontjes, de peultjes, de paddenstoelen en wat van de sojasaus. Werk af met de cashewnoten en enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar. Blancheer de boontjes en de peultjes, giet af en laat schrikken onder koud water. Bak ze kort in 1 el sesamolie.

  2. 2

    Bak de kalfslapjes langs beiden kanten bruin en gaar in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de paddenstoelen in 1 el sesamolie en blus met de sojasaus. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof.

  3. 3

    Snij het vlees in reepjes en serveer met de rijst, de boontjes, de peultjes, de paddenstoelen en wat van de sojasaus. Werk af met de cashewnoten en enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.