Recept

Gegrild kalfslapje met geroosterde spitskool en misosaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Je kunt het kalfslapje vervangen door gelijk welk vlees dat je lekker vindt, zoals kip, kalkoen, lamsnootjes of biefstuk. Maak dit gerecht tijdens het wildseizoen met een stukje eendenborst: verrassend lekker.” 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de spitskool in kwarten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de sesamolie, peper, zout en gaar 30 minuten in de oven. Leg er de laatste 10 minuten de hazelnoten bij.

 2. 2

  Maak het sausje. Meng de misopasta met de rijstazijn, de sriracha, de pindakaas en het limoensap en de schil. Voeg eventueel nog extra water toe om het sausje glad te roeren.

 3. 3

  Kruid de kalfslapjes aan beide kanten met peper en zout. Gril ze aan beide kanten dicht. Een kalfslapje mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.

 4. 4

  Neem de spitskool uit de oven. Hak de hazelnoten grof. Snij het kalfslapje in fijne plakjes en serveer met de spitskool. Lepel er de misosaus bij en werk af met de grofgehakte hazelnoten, een takje kervel en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrild kalfslapje met geroosterde spitskool en misosaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!