Recept

Spinaziemuffins met feta en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: vervang de helft van de bloem door volkorenbloem voor extra voedzame muffins.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet het muffinblik in. Spoel en droog de spinazie. Stoof de spinazie in delen in wat olijfolie tot alles geslonken is. Schep de spinazie in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snij de spinazie vervolgens klein en laat ze volledig afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en verkruimel er de feta onder. Meng er ook de spinazie en de gedroogde tijm bij en kruid het mengsel met peper en zout. Klop het ei los met de melk en 60 milliliter olifolie en giet het bij de droge ingrediënten. Meng tot een homogeen beslag. Snij de tomaten en de olijven in stukjes en spatel ze door het beslag.

  3. 3

    Vul de muffinvormpjes met het beslag. Bestrooi ze met de gemalen kaas en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Werk ze af met wat bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziemuffins met feta en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!