Quiche met boerenkool, tomaatjes en feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met boerenkool, tomaatjes en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker knapperige quiche, bovendien volledig veggie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes uit het deeg en bedek er de vormpjes mee. Snij de grote nerven uit de kool, scheur de bladeren in stukken en blancheer 30 seconden. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Verdeel de boerenkool over de quiches, kruid met peper en zout. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snij in reepjes. Spoel de kerstomaatjes en snij doormidden. Schik de twee soorten tomaatjes op de boerenkool.

  3. 3

    Roer de eieren los met de room. Overgiet de groenten met het mengsel en brokkel er de feta over. Rooster de pijnboompitten.

  4. 4

    Bak de quiches in 25 minuten gaar in de oven. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes uit het deeg en bedek er de vormpjes mee. Snij de grote nerven uit de kool, scheur de bladeren in stukken en blancheer 30 seconden. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Verdeel de boerenkool over de quiches, kruid met peper en zout. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snij in reepjes. Spoel de kerstomaatjes en snij doormidden. Schik de twee soorten tomaatjes op de boerenkool.

  3. 3

    Roer de eieren los met de room. Overgiet de groenten met het mengsel en brokkel er de feta over. Rooster de pijnboompitten.

  4. 4

    Bak de quiches in 25 minuten gaar in de oven. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.