Recept

Volkorenpasta met ham, venkel en groene asperges

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een gezonde pasta bomvol vezels voor het hele gezin!

Goed om te weten: bij het malen van graan of het pellen van rijst gaat een groot deel van de vezels verloren, maar voor volkorengraanproducten wordt de hele graankorrel gebruikt. Daarom zijn de volkorenversies van rijst, pasta en brood altijd een goede keuze. Ze bevatten veel meer voedingsstoffen en geven je langer een verzadigd gevoel. Je eet er dus sowieso minder van.

bereiding
 1. 1

  Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. 2

  Maak de asperges schoon. Blancheer de asperges 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.

 3. 3

  Maak de venkel schoon. Snij met een mandoline ¼ van de venkel in flinterdunne plakjes. Snij de rest van de venkel in blokjes. Hou het groen bij voor de afwerking.

 4. 4

  Pel en snipper de sjalot. Fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg de venkelblokjes toe en roerbak kort. Blus met de witte wijn en kruid de venkel met peper en zout. Laat ze 8 minuten garen onder deksel. Voeg de erwtjes en de room toe aan de venkel en laat de saus even inkoken. Voeg eventueel wat bindmiddel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Verdeel de uitgelekte pasta over de borden, lepel er de erwtjes-venkelsaus over en werk de pasta af met de groene asperges, de flinterdunne venkel, de hamblokjes en het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpasta met ham, venkel en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!