Recept

Quiche met asperges, bieslook en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche is een feestje voor het oog. Ook met groenten en kruiden als ­courgettebloemen, bieslook, bieslookbloemen, salie, ­paprika’s en kerstomaatjes kun je heuse schilderijtjes maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige quichevorm van 13 x 35 cm in met boter. Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Druk goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  2. 2

    Maak de asperges schoon en snij ze op lengte, naargelang de tekening die je wilt maken. Overschotjes kun je fijnsnijden en in je quiche verwerken. Pel de ui en snij ’m in ringen. Doe de hamblokjes, een deel van de uiringen en de restjes asperge in de bakvorm. Klop de eieren los, kruid het mengsel met peper en zout en giet het over de groenten in de bakvorm.

  3. 3

    Maak een tekening met de asperges, de uiringen, de verse kruiden en de eetbare bloemen. Kruid de quiche met peper en zout en bak ze 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met asperges, bieslook en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!