Recept

Gegrild stokbrood met balsamicosteak, avocado, rode ui en waterkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk broodje om mee te nemen op vakantie!

Toptip! Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voor je het grilt.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng. Doe de steak in een afsluitbare plastic zak en giet er de marinade over. Zip de zak goed dicht en laat alles 30 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Maak de gremolata. Pel de knoflook. Meng de kruiden met de knoflook en de geraspte citroenschil en zet even aan de kant.

  3. 3

    Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap. Pel de rode ui en snij hem in ringen.

  4. 4

    Maak de mosterdsaus. Mix beide mosterdsoorten met de mierikswortel, de mayonaise en de zure room tot een smeuïge saus.

  5. 5

    Verhit de grill. Neem het vlees uit de marinade en gril het 4 minuten aan beide kanten. Laat het daarna even rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Snij intussen het stokbrood in stukken en snij die open. Wrijf de snijkanten in met wat olijfolie. Gril de broodjes op de snijkant. Snij het vlees in dunne plakjes.

  7. 7

    Beleg de onderste helften van de gegrilde broodjes met mosterdsaus, plakjes avocado, plakjes steak en rode ui. Werk ze af met extra mosterdsaus, gremolata en waterkers. Je kunt ze zo eten, maar ook afdekken met de bovenkant van het stokbrood om ze makkelijk mee te nemen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrild stokbrood met balsamicosteak, avocado, rode ui en waterkers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!