Recept

Zalmmousse met paprikajulienne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op zoek naar een extra originele presentatiewijze voor deze zalmmousse? Snij een komkommer in stukken en verwijder met behulp van een appelboor de zaadjes. Spuit er de mousse in en werk af met de groentjes.

bereiding
  1. 1

    Breng de visfond aan de kook. Pocheer de verse zalm in de visfond. Laat de vis in de fond helemaal afkoelen. Neem de zalm eruit en snij ‘m in blokjes. Hou een bodempje van de visfond bij en warm weer op. Week het blaadje gelatine in een bodempje koud water, knijp het goed uit en roer het los in het bodempje warme visfond.

  2. 2

    Snij de gerookte zalm in reepjes. Mix de gepocheerde zalm met de in visfond opgeloste gelatine. Klop de slagroom lobbig. Spatel de room en de gerooktezalmsnippers onder de gepocheerde zalm en kruid met peper, zout en flink wat cayennepeper. Schep de zalmmousse in een spuitzak en laat 1 uurtje opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Bereid de groentjes. Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in een beetje arachideolie, zonder te kleuren, en blus met de appelazijn. Neem van het vuur en kruid met de honing, peper en zout en leng aan met pompoenpitolie tot een dressing. Maak de gele en rode paprika schoon en snij ze in heel fijne juliennereepjes. Meng ze onder de sjalotdressing en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng het kokospoeder met het kerriepoeder. Spoel de radijsjes en snij ze in heel dunne plakjes.

  5. 5

    Spuit een beetje zalmmousse in een glaasje en leg er de gepekelde paprika's en radijsjes op. Bestrooi met een snuifje van het kerrie-kokospoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmmousse met paprikajulienne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!