Recept

Miniquiches met broccoli, ham en cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: breng de vulling op smaak met een snuifje kruiden naar smaak: kerriepoeder of paprikapoeder voor extra pit of gesnipperde krulpeterselie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze zo'n 6 minuten in gezouten, kokend water. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Maak intussen de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel het kruimeldeeg over 4 taartvormpjes van 8 cm diameter, prik gaatjes in het deeg en leg er bakpapier op. Vul elk taartvormpje met bakknikkers en bak het deeg 8 minuten voor in de oven. Verhoog daarna de oventemperatuur naar 180°C.

  4. 4

    Verwijder de bakknikkers en het bakpapier uit de taarvormpjes. Verdeel de broccoli, de blokjes tomaat en de ham over de 4 taartvormpjes. Giet er de vulling over. Werk af met de cheddar en zet nog zo'n 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniquiches met broccoli, ham en cheddar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!