Korstloze quiche met ham, broccoli en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Korstloze quiche met ham, broccoli en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Let je op de koolhydraten? Door de bodem van je quiche weg te laten, wordt je quiche low carb.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 4 minuten in lichtgezouten water. Spoel de spinazie. Fruit ze aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat. Snij de mozzarella in plakjes.

  3. 3

    Vet 4 ovenvaste kommetjes van 12 cm diameter in met olijfolie. Verdeel de broccoli, de spinazie en de hamblokjes over de kommetjes en giet er de vulling op. Leg er de mozzarella op. Bak de quiches 30 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 4 minuten in lichtgezouten water. Spoel de spinazie. Fruit ze aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat. Snij de mozzarella in plakjes.

  3. 3

    Vet 4 ovenvaste kommetjes van 12 cm diameter in met olijfolie. Verdeel de broccoli, de spinazie en de hamblokjes over de kommetjes en giet er de vulling op. Leg er de mozzarella op. Bak de quiches 30 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.