Recept

Mexicaanse miniquiches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog wat wraps liggen die dringend op moeten? Gebruik ze als bodem voor je quiche. Als je maïswraps gebruikt, zijn ze bovendien meestal glutenvrij (check dit wel altijd nog eens extra op de verpakking: voor wie strikt glutenvrij moet eten, moet er een speciaal icoontje op de verpakking staan).

Zin in een extra dosis kleur? Dan kun je ook groentewraps gebruiken op basis van rode biet, paprika of wortel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Warm het hammetje op volgens de aanwijzingen op de verpakking en trek het vlees met een vork in draadjes van het been.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m fijn. Maak de paprika schoon, spoel de tomaat en snij beide in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel de zwarte bonen en laat ze uitlekken. Laat ook de maïs uitlekken. Meng de groenten, maar hou wat lente-ui apart voor de afwerking.

  3. 3

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Warm de wraps 1 minuut op en leg ze in individuele ovenvaste kommetjes. Verdeel eerst het draadjesvlees en de groenten over de wraps. Hou wat van de groenten over voor de salade. Verdeel de quichevulling over de wraps en strooi er de cheddar over. Bak de miniquiches 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Breng de zure room op smaak met peper, zout en chilivlokken. Spoel de little gem-sla en snij ‘m in repen. Meng de sla met de rest van de groenten. Haal de quiches uit de oven en serveer ze met de zure room en de salade. Werk af met de rest van de lente-ui. Lekker met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse miniquiches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!