Recept

Gepofte aardappel met kip, broccoli en cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze rijkelijk gevulde ovenaardappelen zijn een perfecte lunch.Serveer er eventueel nog een salade bij.

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk met olijfolie en leg 35 à 40 minuten op een rooster in de oven tot ze gaar zijn.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten in kokend gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes.

  3. 3

    Bestrooi de kipreepjes met het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder, peper en zout. Meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak de kipreepjes goudbruin in de olie.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven, snij ze kruiselings in. Duw wat open en vul met de broccoli, lente-ui en geraspte cheddar. Lepel er wat zure room over, kruid met peper en zout en zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met kip, broccoli en cheddar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!