Recept

Gepofte aardappel met kip, broccoli en cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze rijkelijk gevulde ovenaardappelen zijn een perfecte lunch.Serveer er eventueel nog een salade bij.

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk met olijfolie en leg 35 à 40 minuten op een rooster in de oven tot ze gaar zijn.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten in kokend gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes.

  3. 3

    Bestrooi de kipreepjes met het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder, peper en zout. Meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak de kipreepjes goudbruin in de olie.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven, snij ze kruiselings in. Duw wat open en vul met de broccoli, lente-ui en geraspte cheddar. Lepel er wat zure room over, kruid met peper en zout en zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met kip, broccoli en cheddar
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk met olijfolie en leg 35 à 40 minuten op een rooster in de oven tot ze gaar zijn.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten in kokend gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes.

  3. 3

    Bestrooi de kipreepjes met het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder, peper en zout. Meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak de kipreepjes goudbruin in de olie.

  4. 4

    Haal de aardappelen uit de oven, snij ze kruiselings in. Duw wat open en vul met de broccoli, lente-ui en geraspte cheddar. Lepel er wat zure room over, kruid met peper en zout en zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!