Recept

Griekse groentequiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze quiche zet je een stukje Griekenland op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de blokjes aubergine en courgette toe. Zet er het deksel op en stoof de groenten zacht. Laat ze even uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Bak het lamsgehakt in een aparte pan goudbruin. Kruid het met peper en zout en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Klop de eieren luchtig met de room, het citroensap en de geraspte citroenschil. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Borstel een hoge quichevorm (20 cm diameter) in met gesmolten boter. Leg er een vel filodeeg in en laat het over de randjes hangen. Borstel het deeg in met gesmolten boter. Doe dit met alle vellen deeg.

  5. 5

    Meng de groenten en het gehakt onder het eiermengsel. Verkruimel er ook de feta onder. Schep de vulling op het deeg en vouw de bovenkant mooi dicht. Smeer de bovenkant van het deeg ook in met boter. Bak de taart 45 à 60 minuten in de oven tot de vulling gaar is en de korst krokant.

  6. 6

    Rasp de komkommer voor de tzatziki en duw er in een zeef het vocht uit. Pel en pers de knoflook. Meng de yoghurt met de komkommer, de knoflook, de gedroogde oregano, peper en zout.

  7. 7

    Laat de taart enkele minuten afkoelen. Werk ze af met de extra plakjes komkommer en de verse oregano. Geef er de tzatziki bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse groentequiche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!