Recept

Lendebiefstuk in Griekse marinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met extra veel smaak

bereiding
  1. 1

    Maak de Griekse marinade: meng in een kom de wijnazijn met het sap en de geraspte schil van de citroen, peper, zout en 4 el olijfolie. Doe er de munt, de sjalot, de rozemarijn, de oregano en het basilicum bij. Vul een afsluitbare diepvrieszak met de marinade en het vlees. Leg 1 uur koel weg.

  2. 2

    Verwarm een grill of een barbecue. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk het met 1 el olijfolie. Gril 2 minuten aan elke kant. Rol het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Snij het vlees in niet te dunne plakken. Bestrooi met peper en zout. Verdeel het vlees over de borden. Heerlijk met een salade van jonge slablaadjes, tomaat, komkommer, rode ui en olijven met een vinaigrette van rodewijnazijn en olijfolie met oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!