Spinaziesalade met kip op Griekse wijze
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spinaziesalade met kip op Griekse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brunch of lunch, dat kies jij zelf!

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Meng in een kom de granaatappelsiroop, het citroensap, het korianderpoeder, de cayennepeper en de olijfolie. Kruid met zout en peper. Leg de kipfilets in de marinade. Laat 1 uur marineren op een koele plek.

  2. 2

    Verwarm de grill voor. Kwast de grill in met olijfolie. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bewaar de marinade. Gril de kip 2 minuten aan elke kant. Houd warm. Breng de marinade in een steelpannetje aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Zet even opzij.

  3. 3

    Verdeel de kip over de borden, schik er de spinazieblaadjes, de gespoelde waterkers, de rode ui, de twee soorten witte bonen en de olijven bij. Garneer met de ringetjes Spaanse peper en de takjes basilicum. Lepel er wat vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Meng in een kom de granaatappelsiroop, het citroensap, het korianderpoeder, de cayennepeper en de olijfolie. Kruid met zout en peper. Leg de kipfilets in de marinade. Laat 1 uur marineren op een koele plek.

  2. 2

    Verwarm de grill voor. Kwast de grill in met olijfolie. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bewaar de marinade. Gril de kip 2 minuten aan elke kant. Houd warm. Breng de marinade in een steelpannetje aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Zet even opzij.

  3. 3

    Verdeel de kip over de borden, schik er de spinazieblaadjes, de gespoelde waterkers, de rode ui, de twee soorten witte bonen en de olijven bij. Garneer met de ringetjes Spaanse peper en de takjes basilicum. Lepel er wat vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.