Recept

Italiaanse aperoplank

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vul de plank nog aan met olijven, kerstomaatjes, gemarineerde artisjokharten en andere Italiaanse lekkernijen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid het fruit. Pluk de druiven van de takjes en spoel ze. Halveer de vijgen. Doe het fruit in een kom. Pel en pers de knoflook. Rooster het venkelzaad in een pan zonder vetstof. Meng de knoflook met het venkelzaad, de rietsuiker, de olijfolie en de twee soorten azijn. Lepel de dressing over het fruit en laat 15 minuten marineren.

  2. 2

    Maak de grissini. Snij het bladerdeeg in lange reepjes en bestrooi ze rijkelijk met gedroogde oregano. Draai de repen op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met een beetje grof zeezout en bak ze 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Meng de noten met de honing en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met grof zeezout. Bak 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen op het bakpapier, de honing zal stollen. Breek de noten en doe ze in een kommetje.

  4. 4

    Draai de ricotta om in een ovenvast potje. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Doe de vijgen in een ovenschaal en zet ze de laatst 10 minuten bij in de oven. Prik de druiven op spiesjes. Verwarm een grillplaat en gril de druiven 3 minuten per kant.

  6. 6

    Zet de ovengeroosterde ricotta op een aperoplank. Zet de honingnoten erbij of strooi ze over de ricotta. Leg er de vijgen, de geroosterde druivenspiesjes, de bresaola en de grissini bij. Werk af met wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse aperoplank

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!