Recept

Wraps met vegan 'kip'-stukjes en guacamole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoog eiwitgehalte, laag verzadigd vetgehalte: vegan alternatieven voor kip hebben vaak heel goede voedingswaarden en zijn een waardige vervanger voor kippenwit op je boterham. Probeer dit gezonde recept van Karolien Olaerts alvast.

bereiding
  1. 1

    Doe de kipkruiden, de honing en 1 eetlepel olijfolie in een kom en roer om. Scheur de grootste vegan kipstukjes in kleinere, hapklare stukken en schep alles door de marinade.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij hem in flinterdunne halve ringen. Schep ze om met de helft van het limoensap.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij ze in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Zet opzij. Doe hetzelfde met de komkommer. Hak de verse kruiden fijn en schep de komkommerblokjes om met 1 koffielepel limoensap, 1 eetlepel verse kruiden, peper en zout.

  4. 4

    Schep de yoghurt om met 1 eetlepel verse kruiden, peper en zout. (Als je plantaardige yoghurt gebruikt, voeg dan 1 koffielepel limoensap toe.)

  5. 5

    Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep er het vruchtvlees met een lepel uit. Voeg 1 koffielepel limoensap, enkele druppels tabasco, de rest van de kruiden, peper en zout toe en prak tot een romige guacamole.

  6. 6

    Bak de vegan kipstukjes gaar en goudbruin in de pan. Neem de stukjes uit de pan, veeg de pan schoon met keukenpapier en leg elke wrap aan beide zijden zo’n 15 seconden in de pan.

  7. 7

    Scheur voor elke wrap een blad ijsbergsla in tweeën en leg beide helften op de wrap. Bestrijk ze met guacamole en strooi daaroverheen wat tomaten- en komkommerblokjes. Leg er vervolgens rijkelijk vegan kipstukjes op en tot slot wat van de rode ui. Druppel er goed wat yoghurtsaus overheen om af te werken. Serveer meteen met de rest van de yoghurtsaus (en eventueel de rest van de guacamole).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wraps met vegan 'kip'-stukjes en guacamole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!