Recept

Zomers aardappel-kippannetje met gepekelde komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“De gepekelde komkommers kun je enkele dagen op voorhand maken. Bewaar ze in een steriele bokaal en gebruik ze als smaakmaker bij dit kipgerecht, ter afwerking van een slaatje of op een boterham.”

bereiding
  1. 1

    Maak de pekel. Doe alle ingrediënten behalve de komkommers en de uien in een steelpannetje met 250 milliliter water en breng aan de kook. Pel de rode uien en snij ze in ringen. Spoel de komkommers en snij ze met een mandoline in heel dunne plakjes. Doe de komkommerplakjes en de uien in een steriele weckpot en schenk er de warme pekel bij. Sluit hem af en laat alles een nachtje trekken.

  2. 2

    Boen de krieltjes schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en halveer ze. Wel de rozijntjes in een bodempje water en giet ze af. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

  3. 3

    Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes. Snipper de peterselie. Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof.

  4. 4

    Fruit de ui en de knoflook in een bodempje olijfolie. Voeg de aubergine, de kipreepjes, de krieltjes, de ras el hanout en de gele currypasta toe en roer goed los tot alle geuren vrijkomen. Blus met het citroensap, de geraspte citroenschil en eventueel een bodempje water. Schep alles om en laat op een zacht vuur nog 10 minuten garen. Schep er de rozijnen en de gesnipperde peterselie onder.

  5. 5

    Schep het zomerse kipstoofpotje in kommetjes en werk ze af met een lepel yoghurt, de gepekelde komkommer, de gepekelde ui, de amandelschilfers en de takjes bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomers aardappel-kippannetje met gepekelde komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!