Recept

Broccoli-kippenburgers met groene taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een smaakvol gerecht... en helemaal Sana-proof!

Natalie tipt! “Laat de broccoli-kippenburgers even opstijven in de koelkast voor je ze bakt. Na het bakken kun je ze trouwens makkelijk per stuk invriezen. Laat ze dan wel eerst volledig afkoelen.”

bereiding
  1. 1

    Maak de taboulé. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het groentebouillonblokje. Laat hem uitlekken en maak de korrels los.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en maal ze fijn. Fruit de broccolirijst in een scheutje olijfolie.

  3. 3

    Snipper de peterselie en de munt fijn. Spoel de komkommers en de paprika’s en snij ze in fijne blokjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de couscous met de helft van de gefruite broccolirijst, de gesnipperde kruiden, de geraspte citroenschil, het citroensap, de komkommers en de paprika's en breng de couscous op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

  4. 4

    Maak de burgers. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Meng het kippengehakt met het ei, de gemalen havermout, de gefruite ui en knoflook en rest van de gefruite broccolirijst. Kruid het mengsel met paprikapoeder, peper en zout en meng goed. Maak er 4 burgers van. Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten.

  5. 5

    Serveer de kippenburgers met de taboulé en geef er de hummus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoli-kippenburgers met groene taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!