Recept

Italiaans visstoofpotje met venkel, courgette, kerstomaatjes en pangrattato

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Sana-proof visstoofpotje bomvol smaak!

Lekker met volkorenrijst of gestoofde courgetti.

Natalie tipt! “Nog courgettes over in het hoogseizoen? Spoel een courgette, snij ze in frietjes en gaar de courgettefrietjes 10 à 12 minuten mee in de oven met de pangrattato.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pangrattato. Pel en pers de knoflook. Maal het brood samen met de knoflook, de peterselie en het basilicum in de blender tot een grove structuur. Voeg een beetje olijfolie en grof zeezout toe en meng goed. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Snij de vis in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de venkel schoon en bewaar het groen voor de afwerking. Snij de knol in partjes. Spoel de courgettes, halveer ze en snij ze in halve maantjes.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg de venkel en de courgette toe en schep om. Kruid de groenten met de Italiaanse kruiden. Voeg de kerstomaatjes uit blik en het visbouillonblokje toe en laat 10 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de visblokjes toe en laat 10 minuten garen op een zacht vuur. Werk het visstoofpotje af met de krokante pangrattato en het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaans visstoofpotje met venkel, courgette, kerstomaatjes en pangrattato

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!