Recept

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalige Italiaanse lunch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de groenten. Snij de paprika’s in stukken, de courgettes in halve plakken. Pel de uien en snij ze in partjes.

  3. 3

    Meng de groenten met 2 el olijfolie, ½ kl chili en een snuifje zeezout. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Scheur de ciabatta in stukken. Meng ze met 1 el olijfolie en verdeel ze over de groenten. Zet nog 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Schep de panzanella in een kom en besprenkel met 1 kl balsamicoazijn. Serveer de salade lauw als lunch, of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!