Lasagne met pompoen, mascarpone en gehakt van Siciliaanse worstjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Spoel de courgette en snij ze in kleine blokjes. Fruit eerst de sjalot aan in wat olijfolie. Duw het gehakt uit de worstjes, voeg het toe aan de sjalot en bak het rul.
-
2
Voeg de courgette toe aan de pan en roerbak nog verder. Kruid de groenten met de oregano, peper en zout. Voeg de mascarpone en de wijn toe en laat de wijn wat inkoken.
-
3
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Snij de bol mozzarella in plakjes.
-
4
Beboter individuele ovenschoteltjes. Leg onderaan een laagje lasagnevellen en vervolg met mozzarellaplakjes, plakjes pompoen en gehaktsaus. Herhaal de lagen tot de schotel gevuld is. Strooi er tot slot de geraspte mozzarella over en bak de lasagne 35 à 45 minuten in de oven.