Recept

Fattoush-salade met merguez

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele salade bij de gourmet!

Fattoush is een Libanese salade op basis van oud brood: ideaal om restjes brood te verwerken. Je kunt ook kleine pitabroodjes gebruiken als je geen oud brood in huis hebt.

Voor de liefhebbers: je kunt nog 1 koffielepel komijnzaadjes roosteren in een droge pan en er de salade mee afwerken.

bereiding
  1. 1

    Scheur het platbrood in stukken. Spoel de sla, de komkommer en de tomaat. Snij de sla in reepjes, de komkommer in halve maantjes en de tomaat in kwartjes. Maak het lente-uitje schoon en snij het fijn. Hak de bladpeterselie, de munt en de oregano fijn.

  2. 2

    Pers het sap uit de citroen. Meng de rodewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap in een kom en kruid de vinaigrette met met peper en zout.

  3. 3

    Verhit wat olijfolie in een gourmetpannetje, bak de stukken platbrood krokant en neem ze uit de pan. Bak de merguezworstjes gaar in olijfolie en snij ze in stukken.

  4. 4

    Stel de salade samen met de groenten, het brood en de worstjes. Werk de fattoush af met de extra verse kruiden en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fattoush-salade met merguez

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!