Courgetterolletjes met paprikadressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgetterolletjes met paprikadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarisch topgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij van de gespoelde courgettes twaalf dunne lange plakken af. Snij de rest in blokjes. Bestrooi alles met zout en laat 15 minuten uitlekken.

    Snipper de ui en het sjalotje fijn.

    Snij de wortelen en de paprika in stukjes.

    Hak het basilicum fijn.

  2. 2

    Fruit de uisnippers in olijfolie. Doe er de wortel- en en courgetteblokjes bij. Laat 10 minuten stoven. Laat wat afkoelen. Meng met de eierdooier, de room, het paneermeel, de kaas en het basilicum.

  3. Voor de paprikadressing

  4. 3

    Fruit de sjalotsnippers in de olijfolie. Doe er de paprikasnippers bij. Laat 5 minuten stoven. Voeg het paprikapoeder toe. Doe er de bloem en de bouillon bij. Roer glad. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg de room toe.

    Zeef de saus door een fijne puntzeef. Druk de paprika en de ui goed uit.

  5. 4

    Leg drie linten courgette overlappend op het werkvlak. Schep er een lepel van het groentemengsel op. Rol op, steek vast met een prikker.

  6. 5

    Bak de rolletjes een paar minuten in hete olijfolie.

  7. 6

    Verwarm de saus weer tot tegen de kook aan en breng op smaak met peper en zout.

  8. 7

    Verdeel over de borden. Lepel er de paprikasaus bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij van de gespoelde courgettes twaalf dunne lange plakken af. Snij de rest in blokjes. Bestrooi alles met zout en laat 15 minuten uitlekken.

    Snipper de ui en het sjalotje fijn.

    Snij de wortelen en de paprika in stukjes.

    Hak het basilicum fijn.

  2. 2

    Fruit de uisnippers in olijfolie. Doe er de wortel- en en courgetteblokjes bij. Laat 10 minuten stoven. Laat wat afkoelen. Meng met de eierdooier, de room, het paneermeel, de kaas en het basilicum.

  3. Voor de paprikadressing

  4. 3

    Fruit de sjalotsnippers in de olijfolie. Doe er de paprikasnippers bij. Laat 5 minuten stoven. Voeg het paprikapoeder toe. Doe er de bloem en de bouillon bij. Roer glad. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg de room toe.

    Zeef de saus door een fijne puntzeef. Druk de paprika en de ui goed uit.

  5. 4

    Leg drie linten courgette overlappend op het werkvlak. Schep er een lepel van het groentemengsel op. Rol op, steek vast met een prikker.

  6. 5

    Bak de rolletjes een paar minuten in hete olijfolie.

  7. 6

    Verwarm de saus weer tot tegen de kook aan en breng op smaak met peper en zout.

  8. 7

    Verdeel over de borden. Lepel er de paprikasaus bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.