Recept

Courgetterolletjes met chili con carne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Maak de courgetterolletjes lekker veggie door quorn te gebruiken in plaats van gewoon gehakt. Dit gerecht kun je ook perfect op zondag maken om maandag snel op tafel te zetten.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rolletjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij hem in ringen. Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Spoel de courgettes en snij ze met een dunschiller of mandoline in lange linten. Spoel de rode bonen en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Bak het rundergehakt rul in een pan met een beetje olijfolie. Zet opzij. Verhit olijfolie in een diepe pot en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg het paprikapoeder, het korianderpoeder en het komijnpoeder toe en roer goed om. Blus met de worchestershiresaus.

  3. 3

    Voeg de selder, de wortel en de paprika toe en schep goed om. Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de bonen toe en laat nog 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Maak het slaatje. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Snipper de peterselie heel fijn. Meng de tomaatjes met de sjalot, de wittewijnazijn en een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en de sumak. Werk het slaatje af met de peterselie.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Lepel telkens wat chili op een plakje courgette, rol de plakjes op en leg de rolletjes in de schaal. Bestrooi met de cheddar en gaar 10 minuten in de oven. Serveer de courgetterolletjes met het tomatenslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetterolletjes met chili con carne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!