Penne met tomaat, zongedroogde tomaatjes en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Penne met tomaat, zongedroogde tomaatjes en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Super eenvoudige maar overheerlijke pasta, met maar 500 kcal.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Bewaar de olie van de tomaatjes.

  2. 2

    Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in de olie van de zongedroogde tomaatjes. Voeg de zongedroogde en de gewone tomatenblokjes toe, samen met de gehakte kruiden. Doe er ook de bouillon en de tomatenpuree bij en laat eventjes sudderen.

  3. 3

    Voeg de spinazie toe en roer tot die geslonken is in de saus. Doe de uitgelekte penne bij de saus en spatel om tot de pasta een mooi laagje heeft. Verdeel over borden en werk af met de parmezaan en nog een extra blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Bewaar de olie van de tomaatjes.

  2. 2

    Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in de olie van de zongedroogde tomaatjes. Voeg de zongedroogde en de gewone tomatenblokjes toe, samen met de gehakte kruiden. Doe er ook de bouillon en de tomatenpuree bij en laat eventjes sudderen.

  3. 3

    Voeg de spinazie toe en roer tot die geslonken is in de saus. Doe de uitgelekte penne bij de saus en spatel om tot de pasta een mooi laagje heeft. Verdeel over borden en werk af met de parmezaan en nog een extra blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.