Recept

Rijsttaartjes met rabarbercompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rabarbercompote is lekker in een kommetje havermout, maar ook bij een rijsttaartje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het bladerdeeg en snij het in rondjes die iets groter zijn dan de taartvormpjes van 10 cm doorsnede. Bekleed er de beboterde en bebloemde taartvormpjes mee en duw het deeg goed tegen de randjes.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers los met met de rijstpap, de vanillesuiker en de bloem. Spatel er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder. Lepel de vulling in de taartvormpjes en bestrijk de randjes met de losgeklopte eidooier. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Hak de pistachenootjes en de hazelnoten grof. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen op een rooster en ontvorm ze. Lepel er wat rabarbercompote op en werk ze af met de nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijsttaartjes met rabarbercompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!