Recept

Rabarbercrumblecakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra snel?

Je kunt ook kant-en-klare rabarbercompote gebruiken, maar zelf­gemaakt is die dubbel zo lekker!

bereiding
  1. 1

    erwarm de oven voor op 180°C. Maak de rabarbercompote. Doe de stukjes rabarber in een steelpannetje samen met de suiker en het sinaasappelsap. Voeg eventueel een scheutje water toe. Laat de rabarber zachtjes stoven op het vuur tot ze uit elkaar valt.

  2. 2

    Maak het cakebeslag. Smelt de boter. Klop de eieren op met de suiker. Voeg de gesmolten boter en de zelf­rijzende bloem toe en meng alles goed door.

  3. 3

    Maak de crumble. Meng met je handen de boter met het amandelmeel, de poedersuiker en het kaneelpoeder tot een kruimelig deeg.

  4. 4

    Zet papieren vormpjes in een ­muffinplaat. Doe in elk vormpje wat van het cakebeslag en lepel er dan wat ­rabarbercompote bovenop. Verdeel er de crumble over. Bak de cakejes 25 ­minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbercrumblecakejes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!