Recept

Koud karnemelksoepje met rabarbercompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 2 cm. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het merg uit.

  2. 2

    Doe de rabarber in een steelpan met dik- ke bodem, voeg de suiker, de helft van het vanillemerg, het vanillestokje en een scheutje water toe en breng aan de kook. Schakel het vuur lager en laat de compote 10 minuten zachtjes sudderen. Verwijder het vanillestokje en laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de eidooiers met de suiker en de rest van het vanillemerg tot een luchtig schuim. Klop in een andere kom de zure room en de Griekse yoghurt los in de karnemelk. Roer dit mengsel beetje per beetje door het eischuim.

  4. 4

    Doe telkens 1 eetlepel rabarbercompote in een diep bord en verdeel er de karnemelksoep over. Roer lichtjes zodat de roze kleur van de compote zich decoratief mengt met het witte van de karnemelk. Garneer de borden eventueel met eetbare bloemetjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koud karnemelksoepje met rabarbercompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!