Recept

Kuikenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ga aan de slag met onze versiertips en maak zelf de mooiste paaskoekjes.

• Steekvormpjes vind je tegenwoordig in alle maten en vormen in zaken waar bakproducten verkocht worden.

• Om de koekjes te versieren heb je glazuur nodig. Icingpoeder vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden.

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker.

  2. 2

    Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met vormpjes eitjes uit. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  4. 4

    Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Beschilder de eitjes met geel glazuur. Ga er onderaan over met wit glazuur, zodat je een opengebroken eitje krijgt. Teken er vervolgens een gezichtje op. Gebruik zwart glazuur voor de oogjes, oranje glazuur voor de snavel en geel glazuur voor de haartjes bovenaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!