Recept

Gieterkoekjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ga aan de slag met onze versiertips en maak zelf de mooiste paaskoekjes.

• Steekvormpjes vind je tegenwoordig in alle maten en vormen in zaken waar bakproducten verkocht worden.

• Om de koekjes te versieren heb je glazuur nodig. Icingpoeder vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden. Meng wat icing poeder met enkele druppels water tot een gladde massa. Doe het glazuur in een papieren spuitzak, rol de zak dicht en knip er een klein puntje af. Hiermee kun je de koekjes naar hartenlust versieren. Ben je klaar met versieren? Laat het glazuur goed uitharden. Dat kan zeker een paar uur duren.

• Heb je liever wat kleur? Meng het glazuur dan met eetbare kleurstof. Hoe meer druppels kleurstof je door het glazuur mengt, hoe donkerder de tint wordt. Door verschillende tinten met elkaar te mengen, kun je ook andere kleuren maken.

• De koekjes kun je nog verder afwerken met eetbare parels, glitter, sprinkles… Die vind je eveneens in zaken waar bakproducten verkocht worden

bereiding
 1. 1

  Roer de boter romig met de suiker.

 2. 2

  Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met gietervormpjes koekjes uit. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat.

 4. 4

  Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

 6. 6

  Beschilder de gieters met gekleurd glazuur. Spuit bovenaan met behulp van een spuitzak met gekarteld mondje groene toefjes en strooi er eetbare vlinders over. Werk af met eetbare oogjes, wenkbrauwen en een mondje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!