Recept

Quiche lorraine van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche lorraine is één van de eenvoudigste quiches die ondanks zijn eenvoud geweldig populair blijft. Ilse toont je hoe je hem maakt.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Leg het deeg in een quichevorm van 26 à 30 cm. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg er een nieuw vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen of bakknikkers. Zet in de oven en bak gedurende 10 minuten.

  2. 2

    Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui fijn. Fruit hem in een klontje boter en voeg er als hij zacht is de ham en spekblokjes bij en bak even verder. Laat iets afkoelen. Klop de eieren in een kom los met de room. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Voeg er de helft van de geraspte gruyère en de ui, ham- en spekblokjes aan toe.

  3. 3

    Haal de bladerdeegbodem uit de oven. Verwijder het bovenste bakpapier en laat het vocht dat zich onder het bakpapier bevindt wat verdampen tot het deeg wat afgekoeld is.

  4. 4

    Vul het deeg met de quichevulling. Strooi er de rest van de geraspte gruyère over en bak gedurende 20 à 25 minuten verder tot er een mooi goudgeel korstje op de quiche komt. Serveer met een frisgroene sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!