Recept

Bloemkoolcroque met ham en Gruyère

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vrrassende croque met bloemkool en een heerlijke kaassaus.

Tip: deze kaassaus is ideaal om restjes kaas te verwerken zoals raclettekaas, emmentaler, cheddar, fontina of parmezaan.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkoolroosjes in hapklare stukken en kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er olijfolie over. Zet ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Smelt 20 g boter en roer er de bloem onder. Roerbak 2 minuten. Giet er de melk bij en laat de saus al roerend indikken. Voeg de kaas toe en laat rustig smelten. Breng de saus op smaak met het citroensap, mosterd, peper en zout.

  3. 3

    Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en schep ze onder de kaassaus.

  4. 4

    Bestrijk de sneetjes brood langs beide kanten met boter en bak ze goudbruin. Beleg ze met plakjes ham en schep er wat van de bloemkool-kaassaus op. Leg de sneetjes op een bakplaat en zet ze een 5-tal minuten onder de ovengrill. Werk ze voor het serveren af met de gesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolcroque met ham en Gruyère

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!