Recept

Zachte peer-kardemomkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond snoepje bij de koffie? Deze koekjes van Karolien Olaerts maken je koffiepauze zoveel gezelliger!

Ben je glutenintolerant? Check dan zeker of je havermout glutenvrij is.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe 75 gram pecannoten in een kleine foodprocessor, hou 9 noten apart voor de afwerking. Hak de noten in de foodprocessor tot een grof meel. Zorg ervoor dat er nog wat stukjes overblijven. Stort het notenmeel in een kom.

  2. 2

    Snij de peer in grote stukken en mix deze met de schil in de kleine foodprocessor tot puree. Schep de perenpuree om met de gemalen pecannoten, de havermout, het bakpoeder en de specerijen tot alles gelijkmatig verdeeld is.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 18 balletjes van het deeg. Dat hoeft niet te precies te zijn, want het deeg is te lopend om er vaste balletjes van te maken. Druk de balletjes op de bakplaat zachtjes tot schijfjes. Halveer de pecannoten voor de afwerking, leg op elk schijfje 1/2 pecannoot en druk die zachtjes aan.

  4. 4

    Bak de koekjes 20 minuten in de oven. Laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen op de bakplaat. De koekjes zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn. De overschot kun je in een luchtdichte bokaal in de koelkast bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zachte peer-kardemomkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!