Recept

Tandooriwortelen met witte bonen, pesto van wortelloof en merguez

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo maak je je eigen tandoorimix

Rooster ½ eetlepel zwarte peper, 2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels korianderzaad, 3 eetlepels paprikapoeder, ½ eetlepel cayennepeper, ½ eetlepel kaneel, 1 koffielepel nootmuskaat, 4 kruidnagels en een snuif zout in een braadpan tot de kruiden beginnen te geuren. Plet de kruiden vervolgens in de vijzel. Doe de mengeling in een potje en bewaar ze op een droge plaats.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de tandooriwortelen. Snij het loof van de wortelen, maar laat er nog een stukje groen aan. Bewaar het loof voor de pesto. Schil de wortelen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf de wortelen in olijfolie en de tandoorikruiden. Lepel er de honing over en kruid ze met de chilivlokken en zout. Rooster de wortelen 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken. Schil de 6 wortelen en snij ze in gelijke stukken. Pel en plet de knoflook. Kook de wortelen gaar in water samen met de knoflook, de laurier en het bouillonblokje. Doe er na 10 minuten de witte bonen bij. Giet de groenten af, haal er de knoflook en het laurierblad uit en mix de wortelen en de bonen tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de pesto. Spoel het wortelloof goed onder stromend koud water en zwier het droog. Hak het loof grof, maar hou twee takjes apart voor de afwerking. Pel en pers de knoflook. Doe de rest van het loof in een grote maatbeker samen met de knoflook, de parmezaan, de pijnboompitten en de olijfolie. Kruid de pesto met peper en zout.

  4. 4

    Hak de amandelen grof. Bak de merguez in een braadpan met olijfolie.

  5. 5

    Schik de wortelpuree op een schaal en serveer er de wortelen en de merguez bij. Werk af met de gehakte amandelen en het wortelloof en serveer er de pesto bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tandooriwortelen met witte bonen, pesto van wortelloof en merguez

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!