Recept

Soepje van preibouillon met gestoofde prei en mosseltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze eenvoudige preisoep is lekker licht, maar zit bomvol smaak. De mosseltjes maken het extra feestelijk. Het ideale voorgerecht!

Door de prei op twee verschillende manieren te bereiden - getrokken in bouillon en gestoofd - versterk je het delicate aroma. 

 

bereiding
 1. 1

  Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Maak de selder schoon en snij de stengels in stukken. Hou de blaadjes bij voor de afwerking. Snij 1 volledige prei (ook het groen) in grove stukken. Doe de ui, de selder, de prei, de laurier, het bouillonblokje en 1,2 liter water in een kookpot. Laat alles op een zacht vuur 30 minuten koken. Giet door een zeef en vang de bouillon op.

 2. 2

  Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Blus met de witte wijn en 200 milliliter van de preibouillon. Dek af en laat op een hoog vuur stoven tot alle mosselen open zijn.

 3. 3

  Giet alles door een zeef zodra alle mosselen open zijn. Vang al het kookvocht op. Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze in een afgesloten pot.

 4. 4

  Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de rest van de prei en snij de stengels overlangs door. Spoel ze goed en snij ze in fijne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de prei helemaal zacht. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Voeg het mosselvocht en de rest van de preibouillon toe en laat nog 4 minuten doorkoken. Voeg de mosselen toe en kruid met peper en zout. Werk af met de selderblaadjes. Lekker met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soepje van preibouillon met gestoofde prei en mosseltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!