Erwtensoep met peultjes en scampi's
bereiding
- 
                        1 Snij de ui en de prei in grove stukken. Pel de scampi's (laat eventueel het staartje eraan, dat presenteert heel mooi). 
- 
                        2 Stoof de prei en de ui even in boter en voeg er de erwtjes en de peultjes aan toe. 
- 
                        3 Overgiet met de kippenbouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten koken. 
- 
                        4 Kook apart enkele peultjes beetgaar (voor de garnering). Doe de muntblaadjes en de room bij de soep en mix. Laat nog even doorwarmen . 
- 
                        5 Bak de gepelde scampi's even in een likje olie, breng ze op smaak met zout en cayennepeper. 
- 
                        6 Verdeel de soep over de borden. Garneer met de scampi's, de apart gehouden peultjes en een extra plukje munt of ander groen. Serveer meteen. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                