Recept

Groenekoolrolletjes met pulled pork

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een salade naar keuze.

Tip: deze slanke ovenschotel maak je makkelijk vooraf! De pulled pork kun je minstens één dag op voorhand maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 145°C. Maak de pulled pork. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Snij de varkensspiering in stukken van 8 à 10 cm. Doe de ui, de knoflook, de laurier, de varkensspiering, de passata, honing, de BBQ-saus, de ciderazijn, het bouillonblokje, het paprikapoeder en 200 milliliter water in een gietijzeren kookpot of een ovenschaal met aluminiumfolie en zet het vlees 3 uur afgedekt in de oven.

  2. 2

    Haal het vlees uit de oven. Trek het uit elkaar met een vork, laat de saus met het vlees nog even inkoken op een zacht vuur en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal 8 grote bladeren van de groenekool. Snij de onderste harde nerf eruit. Blancheer de bladeren 1 minuut in lichtgezouten water, haal ze uit het water en laat ze afkoelen op een keukenhanddoek.

  4. 4

    Verhoog de oventemperatuur tot 185°C. Beleg de zijkant van een groenekoolblad met 3 eetlepels pulled pork. Rol het blad op. Herhaal voor de andere bladeren. Rol op. Doe de resterende saus in de ovenschaal en leg de rolletjes erop.

  5. 5

    Hak de peterselie, de tijmblaadjes de rozemarijnnaaldjes fijn. Meng de kruiden met 3 eetlepels olijfolie en kruid de olie met chilivlokken en zout. Besmeer de rolletjes met de kruidenolie en gaar ze 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenekoolrolletjes met pulled pork

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!