Recept

Slakropjes gevuld met kip en quinoasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit gerechtje van Libelle-chef Ilse maak je eerst pulled chicken om de kropjes sla mee te vullen. Pulled chicken kun je kant-en-klaar kopen, maar vaak is deze voorgekruid én minder slank. Daarom maak je ze beter zelf. Zie je op tegen het in draadjes trekken van de kip? Dat kan ook met de keukenrobot. Gebruik de K-haak en trek het vlees op een lage stand tot draadjes.

bereiding
  1. 1

    Kook de kippenbouten in 30 à 35 minuten gaar in de kippenbouillon en trek er met behulp van een vork het vlees in draadjes af.

  2. 2

    Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water. Laat uitlekken in een zeef en maak de korrels los.

  3. 3

    Spoel de appel en de komkommer, schil de mango en snij alles in blokjes. Meng door de uitgelekte quinoa. Kruid met peper, zout en wat olijfolie. Halveer de limoen, pers een helft en sprenkel het over de quinoa.

  4. 4

    Rooster de walnoten in een pan met antiaanbaklaag en hak ze fijn in een keukenmachine. Voeg er het kerriepoeder en de chilivlokken aan toe en meng.

  5. 5

    Doe de zure room in een kommetje en kruid met de gehakte bieslook en versgemalen peper.

  6. 6

    Verwijder de harde uiteindes van de kropjes sla en trek de blaadjes los. Vul de blaadjes met de quinoasalade, schik er de pulled chicken op en lepel er wat zure room over. Strooi er de notencrumble over en serveer er de rest van de quinoasalade en zure room bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slakropjes gevuld met kip en quinoasalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!