Recept

Pittige kikkererwtencurry met zeebarbeel in kokoskorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zeebarbeel in kokoskorst is superlekker met naanbrood.

De felrode zeebarbeel vind je langs de kusten van Marokko tot Noorwegen. Maak je ‘m in zijn geheel klaar zoals in dit recept, laat ‘m dan ontschubben door de vishandelaar.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Bak de ui samen met de knoflook, de chilipeper en de gember glazig in olie.

  2. 2

    Schil de wortel en snij hem in blokjes. Maak de stengels selder schoon en snij ze in halve maantjes. Voeg de groenten bij de ui en kruid met het kerriepoeder en de kaneel. Roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Schep ze onder de curry en kruid de curry met peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Laat slinken.

  4. 4

    Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord. Meng het kokospoeder met het paneermeel in een derde diep bord. Kruid de vis met peper en zout en wentel hem eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel. Bak de vis in een bodempje olie in een gietijzeren pan aan beide kanten krokant en goudbruin. Laat hem uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Schep de curry op de borden en leg er de zeerbarbeel op. Werk de curry af met een takje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige kikkererwtencurry met zeebarbeel in kokoskorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!