Papillot met zeebarbeel, pompoen en tuinkruiden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Papillot met zeebarbeel, pompoen en tuinkruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Papillot met zeebarbeel, pompoen en tuinkruiden. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee! Lekker met stokbrood en boter.

Tip: In een papillot kun je élke vis klaarmaken. Doordat je de vis in een pakketje gaart, behoudt hij z’n vocht en blijft hij heerlijk sappig.

bereiding
  1. 1

    parmezaanschilfers • ½ kl garam masala • peper en zout • olijfolie 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de verse kruiden grof.

  2. 2

    Meng de verse kruiden met de de sinaasappelschil, 4 eetlepels olijfolie, de garam masala, peper en zout.

  3. 3

    Bak de pompoen en de sjalot beetgaar in olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Knip vier stukken bakpapier van 30 x 40 centimeter. Verdeel op elk stuk bakpapier een zeebarbeelfilet en lepel er de pompoenblokjes en de kruiden over. Vouw het papier dicht en bind de pakketjes vast met keukentouw.

  5. 5

    Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven. Open de papillot, bestrooi de vis met de parmezaanschilfers en werk af met een blaadje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    parmezaanschilfers • ½ kl garam masala • peper en zout • olijfolie 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Hak de verse kruiden grof.

  2. 2

    Meng de verse kruiden met de de sinaasappelschil, 4 eetlepels olijfolie, de garam masala, peper en zout.

  3. 3

    Bak de pompoen en de sjalot beetgaar in olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Knip vier stukken bakpapier van 30 x 40 centimeter. Verdeel op elk stuk bakpapier een zeebarbeelfilet en lepel er de pompoenblokjes en de kruiden over. Vouw het papier dicht en bind de pakketjes vast met keukentouw.

  5. 5

    Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven. Open de papillot, bestrooi de vis met de parmezaanschilfers en werk af met een blaadje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.