Recept

Bananenbroodtulband

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Heb je nog een restje bananenbrood over? Vries het in plakjes in en smul ervan als tussendoortje of ontbijt. Voor een luxueuze versie kun je ze nog enkele minuten grillen en met extra gebakken vruchten serveren.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bananen, de dadels en de eieren met de staafmixer tot een fijne puree. Schep er de volkoren speltbloem, het bakpoeder, een snuifje zout en het amandelmeel onder. Voeg tot slot de rozijnen, de pecannoten en de speculaaskruiden toe.

  2. 2

    Stort het beslag in een goed ingevette tulbandvorm van 22 cm diameter en bak de cake 45 minuten in de oven. Controleer met een prikkertje of het bananenbrood gaar is, laat het afkoelen en ontvorm het voorzichtig.

  3. 3

    Maak de topping. Snij 1 helft van de sinaasappel in plakjes. Rasp de schil en pers het sap van de andere helft. Roer de roomkaas los met de honing, de sinaasappelschil en het -sap. Hou wat geraspte schil apart voor de afwerking. Lepel de roomkaas over het afgekoelde bananenbrood en werk af met de apart gehouden sinaasappelschil, de plakjes sinaasappel en de extra fijngehakte noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananenbroodtulband

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!