Recept

Lam met granaatappel uit de slowcooker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Midden-Oosters stoofpotje uit de slowcooker of crockpot.

Granaatappelmelasse is een zoetzure siroop van granaatappel. Je vindt 'm in sommige supermarkten bij de wereldproducten, of in online shops.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, halveer ze en snij ze in halve ringen. Pel de knoflook en snij 'm in fijne plakjes. Spoel de sinaasappel met heet water, dep droog en snij van de helft de schil in fijne reepjes. Rasp de overige schil eraf en pers het sap uit de sinaasappel.

  2. 2

    Verhit de olie in een pan en laat de uien er lichtjes in bruinen. Doe de knoflook erbij en laat 1 minuut meegaren. Doe alles in de slowcooker, giet het sinaasappelsap erbij, voeg het laurierblaadje toe en kruid met zout en peper. Schil en rasp de gember. Kruid de lamsbout met zout. Vermeng de komijn, kardemom en kaneel met de granaatappelmelasse, sinaasappelzeste en gember. Wrijf de lamsbout hiermee in, leg 'm in de slowcooker en laat 6 uur garen op lage temperatuur, tot het vlees heel zacht is.

  3. 3

    Spoel ondertussen de munt, schud droog en haal de blaadjes van de takjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Roer de yoghurt glad. Breng de uiensaus op smaak en schep ze samen met de lamsbout in een diepe schaal. Lepel er 2-3 el yoghurt en een beetje hummus van rode biet op. Bestrooi met granaatappelpitten en sinaasappelzeste en garneer met munt.

  4. 4

    Serveer de rest van de yoghurt, granaatappelpitten en hummus er afzonderlijk bij, samen met wat platbrood of Turks brood.


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lam met granaatappel uit de slowcooker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!