Recept

Misosoep met sobanoedels

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Toptip!

Omdat miso een gefermenteerd product is en dus levende micro-organismen bevat, is het belangrijk om de miso niet te laten koken. Door de hitte zouden de micro-organismen gedood worden, waardoor een deel van de gezondheidsvoordelen én van de delicate smaak verloren gaat.

bereiding
 1. 1

  Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 5 minuten halfzacht. Spoel ze onder koud water en pel ze.

 2. 2

  Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de gember in flinterdunne plakjes. Pel de knoflook en snij hem in flinterdunne plakjes. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Maak de stronkjes minipaksoi schoon en halveer ze.

 3. 3

  Breng 1,2 liter water aan de kook. Leg er de gember en de knoflook in en laat ze 5 minuten trekken. Giet het water door een zeef.

 4. 4

  Roer de misopasta door het hete water, maar breng dat niet meer aan de kook. Proef en breng de soep op smaak met sojasaus en de sesamolie.

 5. 5

  Roer de paksoi samen met de spinazie door de soep. Laat de soep nog 2 minuten garen. Verdeel de gare noedels over 4 kommen. Giet er de soep met de paksoi en spinazie op en werk ze af met een half ei en de lente-uitjes. Bestrooi de eitjes met de shichimi togarashi.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misosoep met sobanoedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!